SOCAR Turkey

SOCAR MARINE’den Gemilere Sıfır Kükürtlü LNG Yakıtı

4/26/2017 by SuperUser Account
image

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın deniz yakıtları sektöründe faaliyet gösteren markası SOCAR MARINE, altyapısını sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ürününü deniz yakıtı olarak satışa sunmak üzere hazır hale getirdi. Altyapısını gemilerden salınan zararlı kükürt ve azot oranını azaltmayı hedefleyen çevre kuralları kapsamında geliştiren SOCAR MARİNE, Tuzla Sedef Tersanesi’nde yeni inşa edilen araç taşıyıcı gemiye (RORO), ilk kez sıfır kükürt oranına sahip LNG ikmalini gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın iştiraki olarak deniz yakıtları pazarında faaliyet gösteren SOCAR MARINE, gemiye ilk sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yakıt ikmalini gerçekleştirdi. Tuzla Sedef tersanesinde yeni inşa edilen araç taşıyıcı gemiye (RORO), ilk LNG yakıt ikmalini yapan SOCAR MARINE, LNG dağıtımının denizcilik pazarında geliştirilmesi konusunda faaliyetlerine devam ediyor.

Gemilerden salınacak zararlı kükürt ve azot oranlarının ECA  (Emition Control Areas)  bölgelerinde binde 1'e düşmesi ve küresel olarak da binde 5'e indirilmesini öngören çevre kuralları; gemi inşacılarını ve aynı zamanda gemi sahiplerini, gemi baca emisyon oranlarını düşürecek ve aynı zamanda işletme maliyetlerini arttırmadan koruyacak yeni teknoloji arayışlarına itiyor. Bu sorunun çözümünde sıfır kükürt oranı ile LNG’nin gemi yakıtı olarak kullanılması ön plana çıkıyor.

Gelişmeler üzerine dünya denizlerinde ana makine yakıtı olarak LNG ile çalışacak yeni gemilere olan talep hızla artmaya başladı. Sektörü yakından takip eden SOCAR MARİNE, Türk deniz yakıtları pazarını geliştirerek, bölgeyi bu alanda dünya çapında önemli bir konuma getirmeyi hedefleyen çalışmalarına hız verdi. Altyapısını LNG ürününü deniz yakıtı olarak satışa sunmak üzere hazır hale getiren SOCAR MARİNE, sıfır kükürt oranına sahip LNG’yi denizcilik sektörünün hizmetine sundu.

SOCAR MARINE, denizci ekibi, yüksek tecrübesi, güçlü müşteri ilişkileri, ihtiyaçlara hızlı cevap veren yapısı ve üstün ürün ve hizmet anlayışıyla faaliyetlerini ve gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışı aktif olduğu bölgeleri arttırmaya devam ediyor.

SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş. Hakkında:

SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş.; Türk enerji sektörüne 2008 tarihinde PETKIM’in en büyük hissedarı olarak giren Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın petrol ve enerji dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşudur. Şirketin ana faaliyet alanı ticari ve perakende akaryakıt satışları, havacılık ve deniz satışları, LNG/CNG/OTO CNG satış konularını kapsamaktadır. Şubat 2013 tarihinde Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) lisansını alan şirket akaryakıt satısı faaliyetine başlamıştır.

Daha fazla bilgi için:

SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım San. Ve Tic. A.Ş.

Basın İlişkileri: Başak Heper, Tel: + 90 212 350 12 04

E-Mail: basak.heper@socarenerji.com

SOCAR, TANAP İLE AVRUPA’NIN DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAMAYA HAZIR

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’ın zengin gaz kaynaklarına sahip olduğunu, 3 trilyon metreküpten fazla ispatlanmış gaz rezervleri bulunduğunu belirterek, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile bu yolda önemli bir adımın söyledi.

DENİZLERİN ENERJİSİ SOCAR MARINE & DELTA RUBİS İŞBİRLİĞİ İLE CEYHANDAN DÜNYAYA YAYILIYOR

Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, yine Akdeniz havzasının en büyük bağımsız depolama şirketi olan DELTA RUBIS ile güçlerini birleştirerek enerjisini Ceyhan’a taşıyor. SOCAR, EPDK lisansını almasının ardından faaliyetlerine Ceyhan’da deniz yakıtı satışı ile başlıyor.

SOCAR AKARYAKIT DAĞITIM LİSANSINI ALDI

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) akaryakıt dağıtım lisansını aldı ve İzmir'de çalışmaları süren SOCAR Türkiye Ege (Star) Rafinerisinin ardından akaryakıt dağıtım sektörüne de giriş yaptı.

STRATEJİK YATIRIM TEŞVİK BELGESİ SOCAR'A VERİLDİ

Temeli 25 Ekim 2011 tarihinde atılan SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi (STAR) geçen Haziran ayında TBMM'de kabul edilen yeni Teşvik Yasası kapsamında mevzuata ilk kez giren "Stratejik Yatırım" kapsamına alınan ilk yatırım oldu.

PETKİM'E YATIRIM TEŞVİKİ

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi (STAR)'dan sonra Türkiye'nin ikinci Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi''ni aldı. Alınan teşvik belgesi kapsamında şirket kapasite artırımı ve yeni ürün üretimi yatırımları hayata geçirilecek.

left button right button
nigel