SOCAR Turkey
SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları
Basın Odası
Bize Ulaşın

DENİZLERİN ENERJİSİ SOCAR MARINE & DELTA RUBİSİŞBİRLİĞİ İLE CEYHANDAN DÜNYAYA YAYILIYOR

6/25/2014 by SuperUser Account

Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, yine Akdeniz havzasının en büyük bağımsız depolama şirketi olan DELTA RUBIS ile güçlerini birleştirerek enerjisini Ceyhan’a taşıyor. SOCAR, EPDK lisansını almasının ardından faaliyetlerine Ceyhan’da deniz yakıtı satışı ile başlıyor.

Akaryakıt, havacılık ve deniz satışları, konularında faaliyet gösterecek olan SOCAR’ın Türkiye dağıtım şirketi SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş, Ceyhan’daki operasyonunda çeyrek asırı aşkın tecrübesi ve Akdeniz bölgesinin en büyük bağımsız depolama firması DELTA RUBIS ile 5 yıllık deniz yakıtları depolama ve ikmal hizmeti anlaşması imzalayarak sektöre ilk adımını güçlü atıyor.

SOCAR MARINE, yüksek tecrübesi, güçlü müşteri ilişkileri, ihtiyaçlara hızlı cevap veren yapısı ve üstün ürün ve hizmet anlayışı ile Ceyhan bölgesinin dinamiklerini harekete geçirerek, deniz yakıtları pazarını oluşturmayı ve bölgeyi dünya deniz yakıtları pazarında önemli bir konuma getirmeyi hedeflemektedir.

Kafkaslar ve Irak petrolünün dünya piyasaları ile buluştuğu Ceyhan Bölgesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ve Kerkük-Yumurtalık gibi önemli boru hatları, bölge limanları ve artan gemi trafiği, yıllık yaklaşık 30 milyon ton kuru yük, 55 milyon ton ham petrol ticareti ile dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri. SOCAR ve DELTA RUBIS işbirliği, bölgede ticaretin sağlıklı ve sürekli büyümesi için gereken itici gücü sağlayacaktır.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş. CEO’su Mutluay DOĞAN: “Ceyhan bölgesi SOCAR için stratejik öneme sahip. Bu bölge Azerbaycan petrolünün dünya pazarına çıkış noktası ve SOCAR bu hattın ana kullanıcılarından biri. Şimdi Ceyhan’ı önemli bir uluslararası deniz yakıtı ikmal bölgesi haline getirmek için ilk adımı attık. Bölgeye gelen ham petrol taşıyan tankerlere yakıt satışına başlayarak Türkiye’nin Akdeniz’deki ilk kapsamlı deniz satışları hizmetini veriyor olacağız. Bu yolculukta iş ortağı olarak Akdeniz havzasının en büyük depolama firması olan Delta Rubis’i seçtik. İki büyük markanın yüksek tecrübesi, ihtiyaçlara hızlı cevap veren yapıları üstün ürün ve hizmet anlayışıyla denizcilik sektörüne değer katacağımıza inanıyoruz” dedi.

DELTA RUBIS CEO’su Sami HABBAB ise konuyla ilgili olarak “DELTA RUBIS olarak, bölgede artan ticaret hacmi ve yatırım projeleri doğrultusunda, 2012 senesinde Ceyhan Terminali’nde ek yatırımlarımıza hız verdik. Bu kapsamda 200,000 dwt gemilerin yanaşımına uygun 6 rıhtımlı liman iskele yatırımı, deniz satışları ve yurtiçi ikmal faaliyetlerine yönelik yeni terminal yatırımı gerçekleştirdik. SOCAR ile işbirliği, Ceyhan’ı uluslararası ihrakiye hizmet merkezine dönüştürecektir. Buna göre önümüzdeki 5 yıl içinde bölgenin deniz yakıtları satışlarının 2 milyon tona ulaşması beklemekteyiz. DELTA RUBIS olarak bu projede dünya devi petrol şirketi SOCAR ile beraber olmaktan mutluyuz; iki büyük markanın Ceyhan bölgesinin gelişimine katkısının büyük olacağını düşünüyoruz” dedi.

SOCAR, TANAP İLE AVRUPA’NIN DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAMAYA HAZIR

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’ın zengin gaz kaynaklarına sahip olduğunu, 3 trilyon metreküpten fazla ispatlanmış gaz rezervleri bulunduğunu belirterek, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile bu yolda önemli bir adımın söyledi.

DENİZLERİN ENERJİSİ SOCAR MARINE & DELTA RUBİS İŞBİRLİĞİ İLE CEYHANDAN DÜNYAYA YAYILIYOR

SOCAR AKARYAKIT DAĞITIM LİSANSINI ALDI

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) akaryakıt dağıtım lisansını aldı ve İzmir'de çalışmaları süren SOCAR Türkiye Ege (Star) Rafinerisinin ardından akaryakıt dağıtım sektörüne de giriş yaptı.

STRATEJİK YATIRIM TEŞVİK BELGESİ SOCAR'A VERİLDİ

Temeli 25 Ekim 2011 tarihinde atılan SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi (STAR) geçen Haziran ayında TBMM'de kabul edilen yeni Teşvik Yasası kapsamında mevzuata ilk kez giren "Stratejik Yatırım" kapsamına alınan ilk yatırım oldu.

PETKİM'E YATIRIM TEŞVİKİ

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi (STAR)'dan sonra Türkiye'nin ikinci Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi''ni aldı. Alınan teşvik belgesi kapsamında şirket kapasite artırımı ve yeni ürün üretimi yatırımları hayata geçirilecek.

left button right button
nigel